Festtält

Ett festtält är något som många som ska ha en fest under sommaren överväger att skaffa, för att göra festen trevligare och – faktiskt – lite mer festlig. Att skaffa ett festtält kan dock vara lite av en djungel, framför allt eftersom merparten av alla som skaffar ett festtält gör det för första gången. Därför kommer här några tips gällande just detta:

>> Se hela sortimentet av Festtält online

Fundera på om du kan ställa festtältet nära någon annan byggnad

För att på så vis ha festen delvis inne, delvis ute. Detta brukar vara mycket trevligt, eftersom vädret kan bli sämre, och då är det lättare för gästerna att ta sig in, och dessutom är det ju ofta så att gästerna behöver använda toaletten och liknande någon gång under festens gång, och då kan det förstås vara nödvändigt att ta sig in, och då blir detta smidigare att göra på ett diskret sätt, för den som vill det.

Festtält

Alla har dock förstås inte en byggnad att använda sig av på detta vis, men finns detta, är det alltså en stor fördel, så titta runt på området där festen ska anordnas för att se om detta inte skulle vara möjligt.

Välj rätt storlek på festtältet

Att enbart titta på måtten för festtältet ifråga kan göra det svårt att veta hur många personer som rymt i tältet. Därför tycker vi att man ska titta på om det anges någon rekommendationer gällande hur många personer tältet är till för istället. Anges inte detta, kan det vara värt att fråga återförsäljaren eller tillverkaren om detta, innan köp.

Tänk på att du både kan hyra och köpa festtält

På de flesta orter i varje fall. För båda alternativen gäller vidare att man kan hyra samt köpa festtält i massvis med olika storlekar, hos de bättre leverantörerna och företagen åtminstone. Vad som är bäst varierar lite beroende på vilka behov man har, samt var man bor. Det är nämligen inte alltid som det blir billigast att hyra festtält, fast man skulle tro det, utan det finns även orter där det faktiskt blir billigare att köpa istället.

Vill du komma så billigt undan som möjligt, finns det därför stor anledning att jämföra priser hos både uthyrare och försäljare innan man fattar sitt beslut.

Leta gärna efter begagnade festtält

Många som köper festtält använder nämligen tältet en enda gång, och vill sedan bli av med det, för att man kommit fram till att man faktiskt inte behöver det längre, eller för att det tar upp för mycket plats där hemma. Då säljer de emellanåt sitt tält på t.ex. Blocket eller Tradera, så det kan även vara värt att ta en titt på dessa, samt liknande sajter, för att se om man inte kan komma över ett begagnat festtält till ett rimligt pris på så vis.