Jula

Jula – drömmen för alla hemmafixare

Den svenska butikskedjan Jula är en butikskedja som säljer det mesta som en hemmafixare, men även lite mer professionella hantverkare och lantbrukare, samt liknande yrkesgrupper kan behöva. Detta företag är även en svensk framgångssaga, då detta företag, som grundades år 1979 i västgötska Vara (på en gård vid namn Jultorp, som kom att ge kedjan sitt namn) av Lars-Göran Blank, för att tillverka vedkapar, kom nämligen att växa enormt snabbt, och ta sig in på en rad andra verksamhetsområden också. Idag säljer man därför massvis med olika produkter, från verktyg och maskiner till elprodukter, lampor, belysningsprodukter och allt man kan tänkas behöva för bilen och garaget, för att bara nämna några exempel. Dessutom är utbudet av färg, byggprodukter samt skyddsprodukter av olika slag stort.

Jula är även känt för att erbjuda de produkter som säljs till mycket bra priser, eftersom de köper in stora mängder av produkter, från leverantörer över hela världen, utan några som helst mellanhänder, vilket gör att de kan hålla låga priser.

I Sverige finns det vidare hela 38 olika Jula-varuhus, men företaget har även varuhus i Norge (19 stycken) samt Polen (10 stycken). Förr var företaget även ett mycket populärt postorderföretag men år 2011 lades postorderverksamheten (som startades år 1984) ned, och distanshandel hos detta företag är därför inte längre möjligt, då även internethandeln i samband med detta lades ned. Man har över 2 500 anställda, och Jula är fortsatt ett familjeföretag, eftersom Lars-Göran Blanks son Karl-Johan Blank numera är koncernchef för Jula koncernen och fortsätter driva företaget i samma anda som sin far.

Läs mer om Partytält här.